Compania Trinity Mirror, publisherul titlurilor Sunday Mirror, Daily Mirror, Daily Record, Sunday Mail si People, risca sa fie data in judecata. Motivul: interceptari ilegale de telefoane ale unor celebritati, potrivit unui articol din The Sunday Times, citat de The Telegraph

Mark Lewis, avocatul care reprezinta in instanta zeci de reclamanti care au dat in judecata News of the World, a confirmat ca Trinity Mirror va fi, de asemenea, actionat in judecata. 

"Procesul ar putea forta Trinity Mirror sa scoata la iveala documente relationate cu articole despre personalitati proeminente care suspecteaza ca telefoanele le-ar fi fost interceptate. Trinity Mirror a demarat deja o ancheta interna privind acuzatiile unor fosti reporteri potrivit carora atat Sunday Mirror, cat si Daily Mirror, ar fi interceptat telefoanele unor celebritati si ale agentilor lor", se arata in articolul din The Sunday Times. 

"Orice actiune in instanta ar putea pune presiune pe Piers Morgan, care a fost editor la Mirror intre 1995 si 2004 si acum lucreaza la CNN. Morgan a negat cu vehementa ca ar fi publicat articole bazate pe informatii obtinute prin interceptari telefonice, dar i s-au pus in fata alte interviuri si articole care sugereaza ca ar fi fost la curent cu aceste practici", se mai arata in acelasi material. 

Confesiunile unui fost reporter al tabloidului News of the World: "Cele mai multe bombe de prima pagina erau fabricate"

Ziarul mai scrie ca la sfarsitul saptamanii trecute a fost confirmat faptul ca ancheta politiei in cazul interceptarilor telefonice s-a extins.

In prezent, politia analizeaza posibilitatea ca unele personalitati publice sa fi fost tintele unor "atacuri" digitale care presupuneau instalarea unui sofware in computerele lor pentru a putea fi monitorizate. 

"A murit de rusine": tabloidul News of the World s-a inchis dupa 168 de ani de aparitie. Murdoch ar putea vinde intreaga divizie de ziare

Citeste si:

Cel mai dificil job din lume