"Toti cei care au asistat la aceste acte teribile (violentele din ultimele zile-n.r.) au fost frapati de faptul ca acestea au fost organizate prin intermediul retelelor de socializare", a explicat premierul in fata parlamentarilor, convocati in sesiune extraordinara.

"Fluxurile gratuite de informatii pot fi foarte benefice, dar ele pot fi folosite si pentru a comite infractiuni", a subliniat el. "Si cand oamenii se servesc de retelele de socializare pentru a comite violente, trebuie sa-i oprim", a adaugat acesta.

"Lucram cu politia, serviciile de informatii si industria pentru a vedea daca ar fi intelept sa impiedicam oamenii sa comunice prin intermediul acestor site-uri si servicii, atunci cand stim ca se pregatesc sa comita violente, crime sau tulburari", a precizat Cameron.

Costul revoltelor

Distrugerile cauzate de revoltele din Londra si alte orase britanice in aceasta saptamana vor costa peste 200 de milioane de lire sterline (323 milioane de dolari).

In timpul celor patru nopti de violente care au afectat Marea Britanie incepand de sambata seara, politia a monitorizat retelele de socializare, folosite adesea de atacatori pentru a se organiza.

Numeroase persoane suspectate ca au folosit Facebook, Twitter si mesageria BlackBerry Messenger (BBM) pentru a incita la violenta au fost arestate in ultimele zile.

Mesageria aproape instantanee si gratuita a telefoanelor mobile BlackBerry este apreciata de autorii violentelor pentru ca este criptata.

Joi, un tanar de 27 de ani a comparut in justitie pentru ca a postat un mesaj pe Facebook in care scria: "Organizam o revolta la Hastings", un oras din sudul Angliei: "Cine mai vine?".

Politia din Machester a inceput deja sa publice numele celor acuzati, data nasterii si adresa celor acuzati, potrivit thenextweb.com.