Invitată la BBC Radio 4, Sturgeon a lăsat să se înțeleagă că Partidul Național Scoțian (SNP) ar putea sprijini organizarea unui refrendum care să aibă ca temă acordul final la care vor ajunge Regatul Unit și UE, în urma negocierilor.

Deși a susținut că “nu este politica SNP” să insiste pentru organizarea unui al doilea referendum, “oamenii nu au știut foarte clar ce au votat”, a spus Sturgeon. “Un nou referendum pe tema acordului pentru Brexit ar putea fi organizat”, a apreciat premierul scoțian.

Întrebată dacă va cere organziarea unui al doilea refrendum, Sturgeon a spus: “Nu cred că am ajuns acolo încă, dar este un subiect care trebuie discutat și dezbătut.”

Ea a adăugat că organizarea unei noi consultări populare poate depinde de sprijinul pe care această inițiativă îl găsește. “Cred că oamenii ar trebui să aibă dreptul să știe care vor fi consecințele Brexitului”, a adăugat Sturgeon.

“Haosul care a cuprins Regatul Unit” înseamnă, totodată, și că problematica independenței Scoției “devine mai puternică de la o zi la alta”, a mai spus premierul scoțian la BBC.

Anterior, însă, Sturgeon declarase că un referendum pentru indepdendența Scoției nu va fi organziat până când termenii ieșirii Marii Britanii din UE nu vor deveni mai clari.

A cincea rundă de negocieri între Londra și Bruxelles începe în această săptămână. Blocul comunitar va decide spre sfârșitul lunii dacă s-au înregistrat suficiente progrese pe subiectele “arzătoare” de pe agendă – drepturile cetățenilor UE în Regat, nota de plată pe care Londra trebuie s-o plăetască pentru Brexit și forntiera dintre Irlanda și irlanda de Nord -, pentru a trece la urmatoarea etapă a discuțiilor, și anume acordul comercial și viitoarea relație dintre cele două părți.