Regatul Unit are de la Moody's un rating suveran 'Aa1' cu perspectiva stabila, cu o treapta sub 'AAA' (cel mai ridicat nivel). 

Agentia de evaluare financiara atrage atentia ca BREXIT va avea implicatii negative asupra perspectivelor de crestere ale economiei britanice si, in absenta unui acord comercial alternativ cu UE, ratingul suveran al tarii va fi sub presiune, transmite Agerpres.

Moody's estimeaza ca avansul PIB al Marii Britanii va ramane solid in 2015 si 2016, dar povara nivelului ridicat al datoriei ramane un element de slabiciune, chiar daca Executivul s-a angajat sa reduca deficitul si sa majoreze productivitatea. 

Moody's se asteapta ca economia britanica sa inregistreze o crestere de 2,7% in 2015 si de 2,4% in 2016.  In ritm anual, PIB-ul Regatului Unit a crescut cu 2,4% in primul trimestru din 2015, cel mai rapid avans din randul statelor G7 (principalele sapte state industrializate din lume).

Premierul David Cameron si-a reiterat promisiunea de a organiza pana la sfarsitul anului 2017 un referendum privind apartenenta Marii Britanii la UE.