Prim-ministrul conservator David Cameron si-a reiterat, dupa castigarea alegerilor, promisiunea de a organiza pana la sfarsitul anului 2017 un referendum privind iesirea sau nu a Marii Britanii din UE. 

Airbus, al doilea mare producator mondial de avioane, are aproximativ 17.000 de angajati la mai multe uzine din Marea Britanie, unde produce aeronave de pasageri si elicoptere, in special aripile. 

Paul Kahn a avertizat ca Marea Britanie trebuie sa concureze pentru investitii cu alte tari: "Cel mai bun mod de a garanta acest lucru este ramanerea in cadrul UE".

Daca Marea Britanie va iesi din UE, Airbus UK nu isi va inceta brusc activitatea, a spus Kahn, dar a adaugat ca "in cazul in care dupa o iesire din UE, conditiile economice din Marea Britanie ar fi mai putin favorabile decat in alte parti ale Europei sau mai departe, cu siguranta Airbus isi va reconsidera investitiile viitoare in Marea Britanie". 

Paul Kahn a apreciat ca daca Marea Britanie ar iesi din UE, atunci Airbus ar putea sa se confrunte cu o birocratie sporita in domeniile obtinerii vizelor de lucru si barierelor comerciale. Cu toate acestea, el a salutat vointa Guvernului condus de David Cameron de a reforma UE pentru a o face mai eficienta. 

Opinia publica pare pentru moment in favoarea ramanerii in UE. Potrivit unui sondaj de opinie YouGov, realizat a doua zi dupa alegeri, 45% dintre britanici ar vota pentru a ramane, fata de 36% care ar prefera un "Brexit"