Grupul bancar elen a reusit, insa sa inregistreze profit in Romania in trimestrul al treilea, de 100.000 de euro. Acesta este primul rezultat pozitiv trimestrial incepand cu trimestrul al patrulea din 2010, cand castigul s-a situat la 1,9 milioane de euro, potrivit unui raport al EFG. In trimestrul al doilea, EFG a consemnat in Romania o pierdere de 17,1 milioane de euro, iar in primele trei luni un rezultat negativ de 10,3 milioane de euro.

Activele totale ale grupului financiar in Romania se situau la 4,15 miliarde de euro in septembrie, fata de 4,54 miliarde de euro in decembrie anul trecut. Soldul brut al creditelor a coborat de la 3,22 miliarde de euro la sfarsitul anului trecut la 3,1 miliarde de euro in septembrie.

Depozitele totale au coborat de la 1,8 miliarde de euro la finele anului trecut la 1,7 miliarde de euro la sfarsitul trimestrului al treilea. Marja neta din dobanzi a scazut de la 3,88% in trimestrului al treilea al anului trecut si in ultimele trei luni ale anului 2011 la 3,22% in trimestrul al doilea din acest an si la 3,19% in perioada iulie-septembrie.

Cheltuielile operationale in Romania au scazut de la 117,3 milioane de euro in primele noua luni ale anului trecut la 107,9 milioane de euro in acelasi interval din acest an.

Reteaua de sucursale a ajuns la 240 de unitati in septembrie, de la 265 la sfarsitul anului trecut si 264 in martie.

La nivel de grup, EFG a raportat o pierdere de 1,1 miliarde de euro pentru primele noua luni, comparativ cu un rezultat negativ de 575 milioane de euro in aceeasi perioada a anului anterior.

EFG Eurobank a consemnat pierderi de 6 miliarde de euro din implicarea in restructurarea datoriei statului, se arata intr-un comunicat al grupului elen. Initiativele proprii ale bancii au consolidat capitalul cu 1,9 miliarde de euro de la inceputul crizei. Necesarul total de recapitalizare se ridica la 5,8 miliarde de euro, determinat de banca centrala a Greciei.