Potrivit unui raport publicat anul trecut de banca HSBC Holdings Plc, părinţii chinezi cheltuie în medie 42.892 dolari pe an pentru educaţia copiilor lor, iar 93% dintre ei plătesc pentru meditaţii private, potrivit Agerpres.

Această creştere a cererii pentru meditaţii a majorat valoarea de piaţă a TAL până la 21,1 miliarde de dolari, cu aproape 46% peste cea a principalului său competitor, New Oriental Education & Technology Group Inc.

În vârstă de 36 de ani, Liu Yachao este primul profesor de matematică angajat de TAL Education Group.

În 2005, acesta a devenit directorul diviziei gimnaziale, ulterior conducând divizia de cercetare şi reţeaua de centre operaţionale a TAL, înainte de a prelua actualul post, potrivit informaţiilor publicate pe pagina de Internet a companiei.

În prezent, Liu Yachao deţine un pachet de 4,7% din acţiunile TAL, pachet cu o valoare de un miliard de dolari. Celălalt miliardar de la TAL este fondatorul companiei Zhang Bangxin.

"Câştigurile TAL sunt stimulate în principal de creşterea gradului de înscriere. Suntem pozitivi cu privire la piaţa de educaţie primară şi secundară din China, având în vedere sistemul de selectare a elitelor şi disponibilitatea chinezilor de a urca pe scara socială", a declarat Connie Gu, analist la Bocom International, care are o recomandare de cumpărare pentru titlurile TAL şi un preţ ţintă de 40 de dolari.

Miercuri seară la bursa de la New York certificatele ADR (American depositary receipts) ale TAL au crescut cu 1,5% până la 37,13 dolari.