Criteriile folosite in stabilirea topului sunt numarul de locuri de munca, venitul, mediul inconjurator si sanatatea.

Australienii ocupa prima pozitie pentru al treilea an consecutiv, devansand Suedia, o tara de asemenea recunoscuta pentru standardele sale inalte de viata si economia sustenabila.

Canada s-a clasat pe locul al treilea, datorita exporturilor masive si a comenzilor pentru materiale brute, venite din Asia.

Australia, a 12-a economie a lumii, incearca in prezent sa isi echilibreze economia, pentru a nu se mai baza intr-o atat de mare masura pe minerit si exporturile de energie, dorind o crestere in sectorul de productie, constructii si cheltuieli locale.

Studiul, care a analizat 34 de natiuni, nu propune un clasament general, insa, daca se cumuleaza punctele obtiute de fiecare tara, Australia este cel mai bine situata.

“Este vorba de calitatea vietii de aici. E un loc mai sigur, mai curat, sunt mai putine masini pe strazi iar poluarea este mai mica”, spune Guarav Chawla, un consultant de cariera care s-a mutat din New Delhi in Sydney acum cativa ani.

Potrivit punctajelor cumulate pe care le-au obtinut, topul este completat de Suedia, Canada, Norvegia, Elvetia, Statele Unite ale Americii, Danemarca, Olanda, Islanda si Marea Britanie.