“Daca esti invidios pe cei care au bani, nu mai sta degeaba, plangandu-ti de mila”, a spis Rinehart. “Fa ceva ca sa castigi bani, petrece mai putin timp la bere, fumand si socializand si mai mult timp muncind.”

Rinehart sustine ca singura modalitate de a castiga bani multi este sa muncesti si mai mult, iar banii sa-i investesti pentru a produce si mai multi.

Miliardara este familiarizata mai degraba cu a doua afirmatie, in conditiile in care a mostenit de la tatal sau, care a murit in 1992, o afacere in industria miniera de 75 de milioane de dolari. In ultimii 20 de ani, Rinehart a multiplicat suma, ajungand la o avere de 386 de milioane de dolari.

Si probabil ca a reusit acest lucru dupa ce a muncit din greu, dar in cursa pentru a deveni super-bogat, conteaza foarte mult si cu ce incepi, comenteaza HuffPost.

Potrivit unui studiu recent, aproape 70% din copiii celor mai bogati oameni din lume lucreaza in companiile familiei, ceea ce este le ofera un avans in cursa, comparativ cu ceilalti.

Comentariul Ginei Rinehart a starnit o adevarata furtuna in Australia, unde este cea mai bogata persoana. Seful Trezoreriei a desfiintat comentariul femeii, sustinand ca “este o insulta la adresa milioanelor de de muncitori australieni care merg cu constiinciozitate la serviciu in fiecre zi penteru a-si plati taxele si pentru a-si hrani copiii”, scrie Sydney Morning Herald.