La cativa ani de la infiintare, Buford a fost vizitat de presedintele SUA Ulysses S. Grant, dar si de faimosul Butch Cassidy, care a jefuit magazinul din oras candva in anii 1880.

In 1880, in oras a aparut si un oficiu postal cu un cod care se foloseste si astazi. Odata cu inaintarea lucrarilor la linia ferata, au plecat si locuitorii orasului.

La un secol de cand oficiul postal s-a deschis, Don Sammons s-a mutat in Buford, impreuna cu familia sa. Sammons a preluat magazinul general din oras, care este o afacere de succes. Potrivit revistei Time, magazinul are peste 1.000 de clienti pe zi, datorita pozitionarii pe autostrada I-80, pe care traficul este foarte intens.

Orasul reprezinta si o atractie pentru turisti, prin simpul fapt ca Bufordul are un singur rezident. Din 2008, de cand fiul lui Sammons a plecat, orasul a ramas cu un singur locuitor, iar turistii vor sa vada acest lucru cu propriii ochi.

Dar Buford este pe cale sa ramane si fara singurul rezident. Sammons, care a depasit demult varsta de 60 de ani, vrea sa se pensioneze si sa plece din oras, motiv pentru care l-a scos la licitatie. Cel care va licita mai mult, va intra in posesia intregii suprafete a orasului, plus magazinul universal, o statie de benzina, o casa, o mica scoala si cateva masini. Si, evident, cel care va cumpara orasul, va deveni, automat, si primar.

Licitatia porneste de la 100.000 de dolari, iar casa de licitatii sustine ca este pentru prima data cand un oras intreg se vinde prin aceasta modalitate.

Licitatia online se desfasoara AICI.