Bo a negat ca a primit peste un milion de yuani (122.000 de euro) de la Tang Xiaolin, afirmand ca a recunoscut anterior aceste acuzatii in fata comisiei de disciplina a Partidului Comunist "impotriva vointei sale" si fara sa stie care este continutul acestei marturisiri, a precizat intr-un microblog curtea penala din orasul Jinan.

Fostul conducator al metropolelor Dalian (nord-est) si Chongqing (sud-vest) a asigurat ca elementele strânse de procurori de la Tang nu dovedesc cu nimic vinovatia sa.

Calificându-l drept un "mincinos" pe Tang Xiaolin, Bo Xilai a adaugat: "El incearca pur si simplu sa obtina o reducere a pedepsei sale. De aceea musca in toate directiile ca un câine turbat".

Bo Xilai este acuzat oficial ca a primit mita, impreuna cu sotia sa Gu Kailai si fiul lor Bo Guagua, 21,79 de milioane de yuani (2,67 milioane de euro) de la doi oameni de afaceri, Tang Xiaolin si Xu Ming.

El trebuie, de asemenea, sa raspunda pentru deturnarea a cinci milioane de yuani (612.000 de euro) din fonduri publice si pentru o serie de abuzuri de putere la Chongqing pentru a impiedica o ancheta criminala ce o viza pe sotia sa, declarata vinovata de asasinarea unui britanic in august 2012.