"Italia este interesata de intarirea economica a zonei euro (...) Vrem o Europa a cresterii economice. Pentru Italia este important ca aceasta redresare economica sa nu creeze fracturi intre statele care fac parte din Zona Euro si tarile care urmeaza sa adere. Dorim ca Uniunea Europeana a celor 28 de state sa fie un spatiu unitar si, din acest motiv, suntem in favoarea dezvoltarii pietei unice", a precizat Dassu, in cadrul unei conferinte de presa comune cu secretarul de stat in MAE George Ciamba, scrie Mediafax.

Italia va detine Presedintia rotativa a Consiliului European in a doua jumatate a anului 2014.

Referindu-se la relatiile bilaterale, Marta Dassu a recunoscut faptul ca in ultimul timp oficialii din Romania si Italia, din motive de politica interna, "s-au intalnit prea rar". "Aceasta vizita marcheaza inceputul unei noi perioade in care dorim sa intensificam relatiile politice si cele economice", a mai spus Dassu.

Vice-ministrul pentru Afaceri Externe a precizat ca s-a intalnit, joi, cu premierul Victor Ponta, cu presedintele Senatului, Crin Antonescu, si cu ministrul de Externe, Titus Corlatean, unul dintre subiectele abordate fiind "importanta prezenta economica italiana in Romania".

Marta Dassu a adaugat ca anul viitor va avea loc o reuniune interguvernamentala.

La randul sau, secretarul de stat George Ciamba a precizat ca i-a multumit oficialului italian pentru "luarile de pozitii publice vizavi de sprijinul pe care ni-l acorda noua si Bulgariei in privinta integrarii in Spatiul Schengen".