Obama, care a renuntat adesea la sportul sau favorit, baschetul, pentru golf, de cand a ajuns la Casa Alba, l-a invitat pe John Boehner, cunoscut ca fiind un jucator bun, sa joace o partida impreuna.

Partida s-a desfasurat in cursul diminetii pe terenul de golf al bazei aeriene Andrews (Maryland, est), in apropiere de Washington.

Cei doi au mers cu aceeasi masina de golf, in timp ce vicepresedintele Joe Biden, de asemenea prezent, se deplasa alaturi de guvernatorul republican al statului Ohio, John Kasich.

De cand republicanii au devenit majoritari in Camera Reprezentantilor in ianuarie, ei refuza categoric ridicarea plafonului datoriei federale, daca nu este insotita de reduceri bugetare drastice.

Obama avertizeaza: Dezastrul abia urmeaza. In SUA e criza pe toate planurile

Pe muchie de cutit: SUA are obligatii financiare de 100.000 de miliarde de dolari

Democratii considera inacceptabile cerintele republicanilor in materie de reduceri bugetare. Negocierile privind datoria, coordonate de Biden, s-au accelerat in ultimele zile, dar raman in impas.

Purtatorul de cuvant al Casei Albe, Jay Carney, a minimizat miercuri miza acestei partide de golf, calificand-o drept "intalnire sociala". "Nu vom incheia negocierile bugetare" pe teren, a apreciat el.