Datele guvernamentale publicate vineri au aratat ca numarul de persoane angajate in mai a fost cel mai mic din opt luni, iar somajul din Statele Unite a urcat la 9,1%, de la 9% in aprilie.

Situatia reprezinta o provocare politica pentru presedintele Obama, a carui realegere in 2012 depinde de capacitatea de a convinge votantii ca masurile economice implementate au avut succes.

Abordarea problemei de catre Obama va include indreptarea atentiei catre forte externe pentru dificultatile economice din SUA, mai noteaza Reuters.

Presedintele a facut exact acest lucru in discursul saptamanal difuzat la radio si pe internet, evidentiind "problemele" cu care se confrunta SUA.

"Chiar daca economia noastra a creat peste doua milioane de locuri de munca in ultimele 15 luni si continua sa creasca, ne confruntam cu probleme dificile. In ultimul timp acestea sunt pretul ridicat la combustibil, cutremurul din Japonia si temerile privind situatia fiscala din Europa. Asa ceva se intampla din cand in cand. Vor exista obstacole pe drumul spre recuperare", a spus el.

SUA, pe urmele Greciei? Ce-ar insemna intrarea celui mai puternic stat din lume in incapacitate de plata

Ce tara ar putea deveni noul “pamant al fagaduintei”, daca America se adanceste in criza

SUA, pregatite sa porneasca tiparnita de bani. Obama "loveste" datoriile tarii cu crosa de golf