Cameron a anuntat noile masuri contra imigratiei ilegale. Numarul imigrantilor in Marea Britanie, la cel mai inalt nivel din 2005. Anul trecut, 46.000 de romani si bulgari au intrat in Regat, dublu fata de 2013
Limitarea accesului imigrantilor din Uniunea Europeana la sistemul de protectie sociala din Marea Britanie va fi o "cerinta absoluta" atunci cand vom renegocia relatia tarii cu blocul comunitar, a declarat premierul britanic, David Cameron, citat de Reuters, preluata de Agerpres.
"Eu si multi altii credem ca este legitim pentru noi sa reducem stimulentele pentru oamenii care vor sa vina aici. Modificarea sistemului de protectie sociala in scopul reducerii imigratiei din UE va fi o cerinta absoluta in renegocierea pe care o voi purta", a subliniat Cameron, inaintea plecarii sale spre Riga, la summitul Parteneriatului Estic al Uniunii Europene.
Planul lui Cameron in lupta contra imigratiei ilegale
David Cameron a prezentat joi planul sau de intarire a luptei impotriva imigratiei ilegale.
Dreptul politiei de a confisca salariile angajatilor ilegali. Masura figureaza intr-un nou proiect de lege privind imigratia, ce va fi prezentat in parlament la 27 mai.
Premierul a insistat ca, in acest moment, in Marea Britanie "este prea usor sa se lucreze la negru si sa fie angajati imigranti ilegali". "De aceea, vom adopta o masura radicala si vom face din munca la negru un delict in sine", a afirmat el.
"Le vom da britanicilor mijloacele de a lua locurile de munca de care Marea Britanie are nevoie. Suntem de partea oamenilor care muncesc. Pentru ei, vom controla si reduce imigratia", a mai spus David Cameron.
Posibilitatea expulzarii oricarui imigrant ilegal vinovat de o infractiune, inainte ca acesta sa poata face apel.
Este o alta masura pe care guvernul britanic intentioneaza sa o introduca.
Crestere cu 52% a migratiei nete in ultimul an in Marea Britanie
Discursul lui Cameron a venit fix in aceeasi zi in care Oficiul National de Statistica a anuntat cifrele privind migratia in Marea Britanie, ce scot la iveala o crestere cu 52% a migratiei nete in ultimul an.
Numarul imigrantilor care au sosit in 2014 in aceasta tara a ajuns la 318.000, cel mai ridicat nivel din 2005, potrivit datelor oficiale.
In 2014, 46.000 de romani si bulgari au intrat in Marea Britanie, dublu fata de anul anterior.
Un obstacol politic pentru premierul David Cameron care a promis sa reduca cifra acestora la sub 100.000 anual, relateaza Reuters.
Datele au fost facute publice cu doar cateva ore inainte ca premierul sa dezvaluie aceste noi legi care sa descurajeze imigrantii sa vina in Marea Britanie si cu o zi inainte de a se intalni cu liderii europeni pentru a stabili pasii necesari pentru o renegociere a relatiilor tarii cu UE.
David Cameron a promis sa obtina noi reforme, in special o inasprire a conditiilor de acces pe piata muncii si la asistenta sociala pentru imigranti din UE, in special din tarile din estul Europei, inainte de organizarea unui referendum la sfasitul anului 2017 privind apartenenta tarii la UE.
Economia Marii Britanii, care functioneaza mult mai bine comparativ cu a altor state membre UE, a facut ca Regatul sa devina un punct de atractie pentru cei care cauta un loc de munca, noteaza sursa citata, potrivit Agerpres.