In loc sa vorbeasca despre sistemul de asigurari private, despre teatrele de razboi pe care sunt prezente in continuare trupele americane sau despre faptul ca nici acum nu este clar ce au facut bancile din SUA cu miile de miliarde de dolari primite aproape gratuit de la Washington, in America toti candidatii vorbesc doar despre pretul benzinei la pompa, scrie presa straina.

Dupa doua sedinte "pe rosu", barilul de petrol si-a reluat ascensiunea. Vineri seara, pe bursele de marfuri internationale, pretul barilului de petrol a atins cea mai mare cotatie, de peste 124 de dolari, din ultimele noua luni, in urma anuntului ca

Iranul si-a intensificat activitatea de imbogatire a uraniului.

Obama, glontele de argint si candidatul la Casa Alba care promite ieftinirea benzinei cu 44%

Intr-un discurs tinut vineri, presedintele american Barack Obama a declarat ca nu exista "un glonte de argint" pentru a reduce pretul carburantilor si ca cei care sustin ca SUA poate scapa din spirala scumpirilor la benzina si motorina "habar nu au despre ce vorbesc".

Declaratiile lui Obama, care este deja in campanie electorala, vin ca un raspuns la acuzele candidatilor republicani, Newt Gingrich si Rick Santorum, care sustin ca benzina este mai scumpa din cauza politicii energetice defectuoase a actualului lider de la Casa Alba.

Citeste mai multe pe www.gandul.info