Masina veche nu a fost reconditionata si nici nu e vreun model scos din productie, ci unul fabricat in 2005. E vorba de autoturismul pe care l-a condus pe vremuri senatorul Barack Obama, astazi presedintele Statelor Unite. Iar acesta e singurul ei avantaj.

Obama a renuntat la Chrysler-ul cu un motor V8 cand a inceput campania prezidentiala, alegand atunci un model hibrid, mult mai putin poluant.

"Dupa ce-am cumparat masina cineva mi-a zis ca as face bine sa o pastrez. L-am intrebat de ce si mi-a zis ca i-a apartinut lui Obama", a spus Tim O'Boyle, proprietarul masinii.

Tim si-a dat seama ca masina a fost a lui Obama cand a dat drumul la radio. Asa ca barbatul nici macar nu s-a atins de setarile radioului, dupa ce a aflat cam ce asculta Barack Obama - rock'n roll sau country.

Proprietarul sustine ca suma ceruta nu e exorbitanta, mai ales in comparatie cu cea obtinuta de Mahmoud Ahmadinejad. Liderul iranian a obtinut doua milioane si jumatate pentru masina sa, un Peugeot din 1977, bani donati unor asociatii caritabile.

Deocamdata insa nimeni nu a si licitat pentru masina lui Obama. Iar presedintele american nu a avut nicio declaratie de facut privind subiectul. A raspuns insa unei intrebari lansate de un actor de comedie.

"Domnule presedintele, sunt eu, primul actor care-l interpreteaza pe Barack Obama, presedintele Statelor Unite. Sa stabilim un lucru! Credeti ca filmuletele de comedie pot influenta rezultatul unei alegeri? Va multumesc si Dumnezeu sa va binecuvanteze. Eu nu sunt dumneavostra in realitate, insa sustin aceasta intrebare."

"In primul rand, singura lui problema e ca nu prea are par carunt. Asa ca poate ar trebui sa mai lucreze la imagine. Nu stiu daca poate influenta alegerile, dar inseamna ca tara noastra e mai puternica daca poti glumi pe seama presedintelui si oamenii se pot amuza", a spus Obama.