Jeremy Grantham a scris intr-un tratat ca viitorul omenirii este sumbru, din cauza suprapopularii si a reducerii resurselor naturale.  Planeta pur si simplu nu ne mai poate intretine. 

Populatia creste continuu, iar resursele se reduc: petrolul, metalele si hrana sunt limitate si in curand vor fi insuficiente.

Pamantul ar putea sustine optim numai 1,5 miliarde de oameni, fata de cei 7 miliarde care traiesc in prezent, scrie Business Insider, citat de stirileprotv.ro

In ultimii 200 de ani, in ciuda exploziei demografice, populatia a fost sustinuta de resursele de petrol nou descoperite, insa si acestea incep sa se termine.  In ultimii 100 de ani, facturile pentru confortul zilnic au scazut, datorita progresul tehnologiei, dar acum acest trend va disparea si preturile utilitatilor vor creste. 

Cel mai bun exemplu este pretul barilului de petrol. In 100 de ani, acesta a crescut de la 16 dolari pe baril la 35 de dolari si la 75 de dolari pe baril, din cauza cererii care depaseste resursele. 

Acum 40 de ani, productia agricola crestea cu 3,5% pe an, in timp ce populatia crestea cu 2%.  In zilele noastre cresterea productiei este de numai 1,5% anual, iar curand va fi depasita de cresterea demografica.

Mai multe informatii despre acest subiect gasiti pe site-ul stirileprotv.ro