Statele creditoare in frunte cu Germania au refuzat sa dea mai multi bani sau sa ofere o reducere a datoriilor, iar ministrii de Finante nu au reusit sa gaseasca suficiente fonduri din alte surse pentru reducerea datoriilor Greciei, care sunt pe cale sa atinga 190% din PIB in 2014.

O noua intalnire a ministrilor de Finante ar putea avea loc pe 26 noiembrie.

"Avem o serie de optiuni pentru acoperirea deficitului de finantare. Discutiile au fost intense dar pentru ca problemele sutn atat de complicate nu am ajuns la un acord final", a declarat ministrul german de Finante, Wolfgang Schaeuble.

Stirea despre esecul discutiilor, neasteptat dupa ce presedintele Eurogroup, Jean-Claude Juncker, a anticipat saptamana trecuta o decizie definitiva, a dus la deprecierea euro cu 0,2%, la 1,2802 dolari pe unitate.

Oficialii europeni nu au reusit sa gaseasca fonduri suplimentare de 32,6 miliarde de euro necesare Greciei in urma prelungirii cu doi ani, pana in 2016, a termenului de reducere a deficitului bugetar la 2% din PIB, concomitent cu tinerea sub control a cresterii datoriilor, considerate de FMI nesustenabile.

"Trebuie sa lucram in continuare la unele aspecte tehnice ale programului", a aratat Juncker intr-un comunicat, fara sa anticipeze ca acordul va avea loc la urmatoarea intalnire.

Joi urmeaza sa inceapa discutiile referitoare la bugetul Uniunii Europene pentru perioada 2014-2020, care risca sa inflameze si mai mult tensiunile dintre tarile din nordul si sudul continentului.