Intr-un "comentariu special" privind tarile europene, agentia precizeaza ca ea considera in continuare ca zona euro isi va mentine unitatea fara un alt caz ca al Greciei, dar noteaza ca inclusiv "acest mesaj pozitiv poarta consecinte foarte negative pentru notele" statelor europene.

Agentia, care a avertizat recent ca Franta si-ar putea pierde ratingul "AAA", care ii permite sa imprumute la dobanzi avantajoase de pe piete, precizeaza insa clar ca nici o tara, nici macar cele considerate cele mai solide, ca Olanda, Austria, Finlanda, Germania, nu este ferita de o reducere a notei.

"Agravarea neintrerupta a crizei datoriei publice si a bancilor din zona euro ameninta calitatea creditului tuturor tarilor europene", scrie agentia.

"In timp ce zona euro in ansamblu are o forta economica si financiara enorma, slabiciunea institutiilor sale continua sa impiedice rezolvarea crizei si sa afecteze notele atribuite datoriei statelor membre", adauga Moody's.

Citeste si:

S&P a bagat spaima in Bruxelles. Partidele din Belgia s-au inteles asupra formarii unui nou guvern, dupa un an si jumatate