"Exista un grad ridicat de incertitudini, care afecteaza si China, dar opinia mea este ca Europa este si trebuie sa fie capabila sa-si rezolve problemele singura. Daca exista investitii din China, sunt binevenite, dar acesta este un trend pe termen lung. Pe perioada scurta si medie, Europa este si trebuie sa fie complet capabila sa rezolve aceasta situatie", a spus Nowotny, care face parte din conducerea BCE din postura de guvernator al bancii centrale a Austriei. 

Liderii europeni incearca sa controleze o criza a datoriilor suverane care a fortat Grecia, Irlanda si Portugalia sa ceara ajutor extern si ameninta acum cu extinderea catre Italia si Spania. 

Dupa ce liderii europeni au convenit in octombrie suplimentarea resurselor fondului de urgenta al zonei euro, presedintele Frantei, Nicolas Sarkozy, a declarat ca intentioneaza sa discute cu omologul sau chinez, Hu Jintao, o implicare financiara a Chinei. Potrivit informatiilor aparute in presa, China ar conditiona ajutorul financiar de unele concesii din partea Europei, precum acordarea statului de economie de piata.

Citeste si:

Inima Europei lovita din nou. Al cincilea executiv doborat de criza datoriilor intr-un an. Ministru olandez: Zona euro s-ar putea scinda