"Cresterea lenta si dificultatile politice si institutionale in implementarea reformelor fac putin probabila o reducere a nivelului ridicat al datoriei guvernamentale in urmatorii ani. Actuala redresare a economiei franceze s-a dovedit deja semnificativ a fi mai lenta si agentia crede ca tendinta va continua", noteaza Moody's in raport. 

Ministrul francez de Finante, Michel Sapin, a declarat dupa anuntul Moody's ca recentele date economice si bugetare arata capacitatea Guvernului de a redresa economia si de a continua implementarea reformelor. 

Deficitul bugetar ar urma sa se situeze la 3,8% din PIB in 2015, la 3,3% din PIB in 2016 si sub 3% din PIB in 2017.

Cheltuielile guvernamentale vor scadea la 55,1% din PIB anul viitor si la 56,4% din PIB in 2017, de la 55,8% din PIB anul acesta, a anuntat ministrul francez de Finante. 

In septembrie, presedintele Francois Hollande a declarat ca economia Frantei se redreseaza si avansul in 2015 ar putea fi mai ridicat decat se estima oficial, respectiv 1%, dar nu suficient de puternic pentru a rezolva problema somajului. 

Seful statului a confirmat ca in bugetul pe 2016 vor fi luate in calcul reduceri de taxe pentru gospodarii de peste doua miliarde de euro.

Economia franceza a inregistrat o crestere zero inT2 din 2015, dar avansul din primele trei luni a fost revizuit in sus, arata datele Insee. In perioada ianuarie-martie 2015, comparativ cu T1 din 2014, a doua economie europeana a inregistrat un avans de 0,7%. 

UE si FMI se asteapta la o crestere a PIB-ului Frantei de 1% in 2015, dupa un avans de doar 0,2% anul trecut.