Top 10 cei mai bogati oameni din Franta

1. Omul de afaceri Bernard Arnault si familia sa controleaza grupul de produse de lux LVMH (Louis Vuitton, Loewe, Givenchy, Kenzo, Guerlain, Bvlgari, Moe & Chandon, Dom Perignon) si are o avere de 34,7 miliarde euro. 

2. Mostenitoarea imperiului cosmeticelor L'Oréal, Liliane Bettencourt, are o avere ce se cifreaza la 30,9 miliarde euro.

3. Omul de afaceri Axel Dumas se afla in fruntea grupului de lux Hermes, cu 24,1 miliarde euro. 

4. Proprietarul lantului de distributie Auchan (Alcampo), Gerard Mulliez, cu o avere de 23 miliarde euro

5. Serge Dassault, proprietarul grupului aeronautic Dassault, cu 17,5 miliarde euro

6. Presedintele operatorului de telecomunicatii Numericable, Patrick Drahi, este singurul membru nou in "clubul select al celor mai bogati oameni din Franta" si are o avere estimata la 16,7 miliarde euro

7. Fratii Alain si Gerard Wertheimer, aflati la conducerea Casei Chanel, cu o avere de 16,5 miliarde euro. 

8. Din nou, luxul si moda, de data asta reprezentate de grupul Kering, acapareaza pozitia a opta, prin Francois-Henri Pinault, mostenitorul imperiului ce controleaza marci precum Gucci, Puma, Yves Saint Laurent, Balenciaga sau Alexander McQueen. Este sotul actritei mexicane Salma Hayek. 

9. Magnatul Vincent Bollore, proprietarul grupului de transport si media cu acelasi nume

10. Xavier Niel, aflat in fruntea grupului Illiad, care in ultimii 15 ani a revolutionat sectorul telecomunicatiilor din Franta, prin ofertele la pret redus ale marcii sale Free. 

Cei mai bogati 500 de francezi au o avere totala de 460 miliarde euro, de cinci ori mai mare fata de cea a bogatilor din 1996, cand Challenges a publicat prima data topul