Germania nu mai poate arata lumii o "fata prietenoasa", sintagma folosita de cancelar atunci cand valul de refugiati a inceput sa intre in Germania in vara trecuta, iar daca numarul celor care sosesc nu va scadea in curand, Berlinul ar trebui sa actioneze singur, a declarat Dobrindt.

"Recomand de urgenta: trebuie sa ne pregatim sa nu putem evita inchiderea frontierelor", a declarat Alexander Dobrindt, membru al Uniunii Crestin-Sociale bavareze, aliatul Uniunii Crestin-Democrate (CDU) a cancelarului Merkel, pentru cotidianul Muenchner Merkur, transmite Agerpres.

"Ne-as recomanda noua, tuturor, sa pregatim un plan B", a adaugat ministrul transporturilor.

El a respins argumentul cancelarului potrivit caruia inchiderea frontierelor ar pune in pericol proiectul european.

"Aceasta propozitie, ca inchiderea granitei va duce la esecul Europei, este adevarata in sens invers. A nu inchide granita, a merge inainte, va ingenunchia Europa", a insistat Dobrindt.  

El i-a cerut Angelei Merkel sa trimita "un semnal clar lumii: in Germania nu poate veni oricine se afla in cautarea unei vieti mai bune".

"Avem nevoie de o schimbare rapida a situatiei (...) Acum nu mai este suficient sa aratam lunii o fata prietenoasa", a subliniat ministrul.  

La randul sau, liderul CSU, Horst Seehofer, a declarat in Der Spiegel ca va trimite guvernului federal o solicitare scrisa in urmatoarele doua saptamani cu privire la restabilirea ordinii la granitele tarii. Landul pe care Seehofer il conduce, Bavaria, este principala poarta de intrare a refugiatilor in Germania.