• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
Germania va introduce o carte de identitate pentru imigranti

Germania va introduce o "carte de identitate" pentru imigranti 

Germania va intari controlul asupra refugiatilor de pe teritoriul sau, prin introducerea unui document de identificare pentru imigranti, a anuntat ministrul de interne german, Thomas de Maiziere.

Masura "controleaza si organizeaza procedura azilului", a subliniat De Maiziere, in conditiile in care Germania depaseste nivelul de un milion de imigranti primiti in 2015.  

Aceasta "carte de identitate" va permite "evitarea inregistrarilor duble" frecvente pana acum, va facilita activitatea autoritatilor si va permite sa fie "mai bine recunoscute persoanele care incearca sa minta cu privire la identitatea lor", a explicat ministrul conservator.  

Dupa ce si-a deschis larg frontierele in fata refugiatilor, Germania si-a inasprit in ultimele saptamani conditiile pentru primirea de refugiati, inclusiv sirieni.

Noul document ce le va fi distribuit imigrantilor la sosirea in Germania, chiar inainte de depunerea unei cereri de azil, le va permite autoritatilor germane sa acceada direct la toate informatiile personale colectate de la o banca de date centralizata.  

Pe cartea de identitate vor figura numele, data nasterii, amprentele digitale, tara de origine, precum si informatii legate de cererea de azil, de calificarile profesionale sau sanatatea refugiatului. Fara respectivul document, acestia nu vor putea primi ajutorul ce li se cuvine in conformitate cu dreptul de azil si nici sa-si continue procedura, a precizat ministrul.  


10 decembrie 2015 15:20
Modifică setările cookies