”Preţul acţiunilor Tesla este prea mare”, a scris Musk pe Twitter, într-unul dintr-o serie de mesaje neobişnuite, inclusiv unul în care a citat fragmente de imnul naţional al Statelor Unite şi a afirmat că îşi va vinde aproape toate bunurile fizice.

Declinul acţiunilor a şters circa 13 miliarde de dolari din capitalizarea bursieră a Tesla şi aproape 3 miliarde de dolari din valoarea participaţiei deţinută de Musk la companie. Cu toate acestea, preţul acţiunilor Tesla este cu aproape 50% peste nivelul consemnat la începutul lunii aprilie, scrie News.ro.

La peste două ore după publicarea tweeturilor, Tesla nu a răspuns solicitărilor de comentarii. Twitter a refuzat să comenteze.

Publicaţia Wall Street Journal a relatat că Musk a răspuns unui email în care a fost întrebat dacă glumeşte sau dacă tweetul a fost aprobat înainte de a-l publica afirmând :”Nu”.

Nu este prima oară când Musk a publicat tweeturi provocatoare. În august 2008, Musk a scris pe Twitter că a asigurat finanţarea pentru o posibilă retragere de la bursă a Tesla, anunţ care a dus la proces de fraudă intentat de Comisia americană pentru bursă şi valori mobiliare.

Musk a încheiat un acord cu SEC, acceptând plata unei amenzi de 20 de milioane de dolari şi aprobarea tweeturilor care includ informaţii importante despre companie de către un avocat al Tesla.

Luna trecută, un judecător federal a afirmat că Tesla şi Musk trebuie judecaţi într-un proces intentat de acţionari în legătură cu tweetul referitor la retragerea de la bursă, inclusiv pentru acuzaţia că Musk a intenţionat să îi fraudeze.

În aprilie 2019, Musk a scris pe Twitter: ”Twitterul meu este un nonsens total în acest moment”.

Stilul lui Musk a atras peste 33 de milioane de urmăritori pe Twitter, el fiind considerat un avantaj de marketing pentru Tesla.

Creşterea recentă a acţiunilor Tesla face ca Musk să fie aproape de încasarea a peste 700 de milioane de dolari.

Media ultimelor şase luni a capitalizării de piaţă a Tesla este aproape de 100 de miliarde de dolari, nivel de la care vor fi deblocate o serie de opţiuni prin care Musk va putea cumpăra 1,69 milioane de acţiuni Tesla, în cadrul unui pachet de beneficii de acum doi ani.