Astfel, cumpărătorii din Polonia, România, Slovenia și Ungaria își vor putea comanda online propia mașină Tesla, scrie www.electrive.com.

Livrările însă nu se vor face mai devreme de 2020, pentru comenzile plasate în această perioadă.

Rămâne totuși neclar unde și cum va asigura Tesla service-ul pentru mașinile vândute în aceste țări, în condițiile în care anunșul făcut pe Twitter nu aduce informații suplimentare.

Oricum, Tesla mai plănuiește să deschidă un magazine în Budapesta, iar clienții din Polonia își pot comanda mașini electrice americane de ceva vreme. Tesla are, de asemenea, un service deschis în Polonia, la Varșovi,a și altul în Praga, capitala Cehiei.

Totodată, Elon Musk spunea, în noiembie anul trecut, că a cerut echipei tehince să extindă punctele de service existente și să deschidă altele “în toate zonele populate (nu doar în marile orașe) din America de Nord, Europa de Est, China și Japonia, până la finalu anului 2019.”

Această extindere include și instalarea de stații de reincărcare, care sunt planificate în Polonia, Ungaria, Slovenia și România, potrivit hărții Tesla Supercharger.

Fabrică Tesla în Germania

În același timp, producătorul american de mașini electrice sondează terenul și pentru construcția unei fabric Tesla în Europa. Potrivit unor surse citate de publicașia germană Rheinische Post, Tesla caută locaţii pentru o posibilă fabrică în landul german Renania de Nord-Westfalia, cel mai populat stat din Germania.

Potrivit publicaţiei, au avut loc deja primele inspecţii, scrie News.ro. Purtătorii de cuvânt ai Tesla dn Europa nu au fost disponibili imediat pentru comentarii.

Directorul general al Tesla, Elon Musk, a afirmat pe Twitter, în aprilie, că producătorul auto analizează posibilitatea de a construi o fabrică în Germania.

Anul trecut, Musk a afirmat că Germania este principala opţiune a companiei în Europa pentru construcţia unei Gigafabrici, adăugând că ”graniţa franco-germană ar fi o opţiune justificată, aproape de ţările Benelux”.

Landul Renania de Nord-Westfalia, cel mai populat stat german, are graniţe cu Olanda şi Belgia.

Tesla mai caută locaţii şi în landul Saxonia Inferioară, care are graniţă cu Olanda, a declarat ministrul Economiei, Bernd Althusmann, la începutul acestei săptămâni.