CBS, cea mai vizionata retea tv din Statele Unite, conduce in topul televiziunilor americane cu o crestere de 15 de procente si un avans de 2.7 miliarde de dolari. Celelalte televiziuni se lauda cu castiguri la pachetele publicitare in jur de 10 procente.

NBC a afisat cel mai mic castig, de doar 9%. Grupul de telecomunicatii Time Warner a incheiar afaceri in crestere cu aproximativ 13%, potrivit unor surse din interiorul businessului.

Analistul companiei Wunderlich Securities, Matthew Harrigan, spune ca reteaua Viacom MTV a realizat de asemenea un inventar important.

"Se asteapta ca totalul vanzarilor sa fie undeva la 12% in ceea ce priveste volumul acestora, ceea ce ar putea aduce un avans pe piata de 15 procente fata de valoarea de anul trecut, de 9,2 miliarde de dolari”, a spus Harrigan.

Per total, rezultatul a fost unul putin sub asteptari pentru investitorii de pe Wall Street, potrivit hollywoodreporter.com.

"Aceste cifre sunt usor dezamagitoare, avand in vedere asteptarile pentru 2012-2013, insa ele reprezinta o usoara crestere", spune Tony Wible, analist la Janney Montgomery Scott.

Citeste si:

Intrarea in incapacitate de plata a Greciei, o catastrofa pentru banci. Leul si euro s-au depreciat astazi dupa amanarea imprumutului extern de la UE

Google, parteneriat cu Biblioteca Marii Britanii. Editorii americanii se opun intelegerii

Afaceri pornite in familie si dezvoltate din generatie in generatie. Top 10 businessuri colosale