"Marea Britanie este economia cea mai deschisa din Uniunea Europeana, cea mai primitoare pentru China", a spus Cameron, adaugand ca vrea ca situatia sa continue. 

Cel mai important contract este cel prin care grupul BP va furniza companiei chineze CNOOC gaze naturale lichefiate in valoare de 20 de miliarde de dolari (aproape 12 miliarde de lire) 20 de ani. 

Totodata, au fost incheiate acorduri de parteneriat de catre compania Rolls-Royce, in domeniul energiei nucleare, si de catre operatorul bursier London Stock Exchange, cu banci chineze. 

China Minsheng Investment, cel mai mare grup chinez de investitii private, va investi 1,5 miliarde de dolari in domenii precum serviciile financiare, inginerie offshore, energie regenerabila si protectia mediului, urmand sa isi stabileasca sediul central european la Londra, potrivit Bloomberg. 

Ambasada chineza din Marea Britanie a anuntat pe de alta parte ca in urmatoarele doua zile vor fi perfectate acorduri in valoare totala de 30 de miliarde de dolari. 

Vizita lui Li confirma sfarsitul unei perioade de trei ani de blocaj diplomatic provocat de neintelegerile referitoare la drepturile omului si Tibet.  Marea Britanie vrea sa inceapa discutiile si pe tema ridicarii unei interdictii vechi de 30 de ani a exporturilor de carne de vita si de miel in China.