Un raport al University College London (UCL) releva ca imigrantii, in principal cei europeni, au avut o "contributie fiscala considerabila" la bugetul britanic in perioada 2001-2011.

"Imigrantii recenti, adica cei veniti dupa anul 2000, tind mai putin sa incaseze indemnizatii sociale decat britanicii", arata autorii studiului. In aceasta perioada, imigrantii au platit statului britanic aproximativ 25 de miliarde de lire sterline (30 de miliarde de euro).

"Spre deosebire de majoritatea celorlalte tari europene, Marea Britanie atrage imigranti calificati veniti din alte state europene", a explicat unul dintre autorii studiului, profesorul Christian Dustmann.

Un alt raport, realizat de Institutul national pentru studii economice si sociale (NIESR), arata ca, in perioada 1997 - 2007, prezenta imigrantilor a crescut in cele mai multe domenii de activitate.

"Imigrantii au un nivel mai ridicat de educatie decat britanicii si muncesc mai multe ore decat acestia", precizeaza raportul, evidentiind productivitatea strainilor angajati in Marea Britanie.