Intr-o tara care sta pe un munte de datorii, cea mai recenta cifra a somajului, emisa de Eurostat, arata ca un grec din cinci nu are loc de munca. Insa, de departe, cei sub 25 de ani trec prin cele mai dificile momente din viata lor. Mai mult de 50% dintre acestia nu au unde sa lucreze.

Nicos Savvatis s-a mutat recent din Corfu in Atena, pentru ca tatal sau are grave probleme de sanatate. Spune ca nu cauta un job anume, orice ca sa poata supravietui. "Nu mi-e rusine sa muncesc, orice accept, dar nimeni nu are ce sa-mi ofere".

Masurile de austeritate instaurate de guvern, pentru ca tara sa supravietuiasca in zona euro, fac tot mai dificila, practic imposibila, recrutarea fortei de munca de catre angajatori. iar salariul minim a fost taiat cu 22%.

In apropiere de piata Klavthomos, reporterul BBC o gaseste pe Anna Rolsvou (20 de ani). Nici ea nu este optimista cu privire la persperctivele de dupa absolvirea facultatii. Si-ar dori sa lucreze in resurse umane, dar, spune tanara, "ma voi considera norocoasa daca voi gasi orice job pentru a supravietui".

"Acum, daca este primul tau an de munca, nici macar nu te platesc. Justificarea angajatorilor: trebuie sa capeti experienta si apoi, daca merita efortul, vei fi platit. Viata devine din ce in ce mai scumpa in Grecia, in fiecare Luna avem noi taxe, nu si speranta", spune Anna.

Grecia va organiza, posibil luna viitoare, noi alegeri anticipate, dupa ce principalii lideri politici de la Atena nu au ajuns marti la niciun consens cu privire la formarea unui guvern.