Musk a intrat în conflict cu autorităţile comitatului Alameda din cauza planurilor sale de a relua producţia la fabrica Tesla, care a fost oprită din cauza coronvirusului.

Cinci membri ai Comisiei pentru Specializarea Forţei de Muncă a Californiei au votat pentru respingerea propunerii şi doi au votat în favoarea acesteia, iar unul a fost absent.

Membrii comisiei au discutat despre tweeturile lui Musk referitoare la redeschiderea Tesla şi informaţiile din presă referitoare la concedierile care au avut loc în ultimii ani la sediul central al SpaceX din Hawthorne, California.

Citește și: Elon Musk şi-a scos la vânzare cinci dintre proprietăţile sale din California. Cât cele pe ele și de ce nu mai vrea miliardarul nicio casă

“În opinia mea, având în vedere ameninţările recente ale directorului general de a pleca din statul California şi tot ceea ce am mai discutat astăzi, această propunere nu se ridică la un nivel la care să mă simt sigură să susţin propunerea”, a spus Gretchen Newsom, membră a comisiei şi director politic al reprezentanţei locale a sindicatului angajaţilor din domeniul electricităţii, IBEW, scrie News.ro.

“SpaceX este o companie diferită, dar are acelaşi CEO”, a spus Newsom, care nu este rudă cu guvernatorul Californiei, Gavin Newsom.

Deşi este o sumă mică, organizaţiile sindicale au fost împotriva finanţării. Tesla şi SpaceX nu fac parte din sindicate.

SpaceX nu a răspuns imediat solicitărilor de comentarii.

În urma neînţelegerilor dintre Tesla şi comitatul Alameda, oficiali din state precum Texas, Nevada, Georgia, Utah şi Oklahoma au încercat să îl atragă pe Musk să ia în considerare statul lor pentru a transfera actuala fabrică sau pentru construcţia unei fabrici noi, promisă de companie.

În conflictul dintre Musk și autoritățile locale a intervenit și preşedintele Donald Trump, care a cerut marţi statului California, pe Twitter, să permită Tesla să îşi reia activitatea la fabrica sa de automobile electrice, susţinându-l pe directorul general al companiei.

Trump a criticat California de-a lungul anilor, într-o serie de subiecte, între care imigraţia, standardele de eficienţă energetică a vehiculelor, finanţarea căilor ferate de mare viteză şi numeroase probleme legate de mediu.

Trump s-a întâlnit cu Musk în mai multe ocazii, în timpul preşedinţiei sale.