Miliardarul american a scos la vânzare cinci dintre proprietăţile sale californiene, pentru o sumă totală de 97,5 milioane de dolari, potrivit Agerpres.

Cele cinci proprietăţi, dintre care patru în cochetul cartier Bel-Air şi o a cincea în bogatul cartier Hillsborough din Silicon Valley, au fost scoase la vânzare după ce, la începutul lunii, Musk a pus pe piaţă alte două proprietăţi pe care le deţine în Bel-Air - acestea pentru suma totală de 39,5 milioane de dolari.

Elon Musk a confirmat săptămâna trecută, printr-o apariţia în emisiunea online a lui Joe Rogan, că doreşte să-şi vândă casele, precizând că intenţionează să stea în chirie.

Printre cele 5 proprietăţi proaspăt scoase pe piaţă se numără vila modernă de pe Chalon Road şi alte trei case adiacente, aflate pe o străduţă închisă din apropiere. Proprietatea din Hillsborough este formată din 20 de hectare de teren în natură, cu poteci amenajate pentru drumeţii, grădini şi un conac cu 10 dormitoare ce datează din 1916.

La începutul acestei luni, Musk a scos la vânzare o altă casă de pe Chalon Road, pentru preţul de 30 de milioane de dolari şi fosta casă Gene Wilder pentru 9,5 milioane de dolari.

Proprietăţile au fost listate pentru vânzare la doar două zile după ce excentricul miliardar a scris pe Twitter să intenţionează să îşi vândă aproape toate bunurile fizice şi că ”nu va mai deţine o casă”.

Cu câteva minute înainte de aceste remarci, Musk a scris pe Twitter, celor 33,6 milioane de urmăritori, că preţul acţiunilor Tesla este prea mare, ceea ce a dus la scăderea capitalizării de piaţă a companiei cu 14 miliarde de dolari. Nu este clar de ce a scris acest lucru.