"Sincer, este picătura care a făcut să dea pe afară paharul. Tesla îşi va muta imediat sediul şi proiectele viitoare în Texas/Nevada. Dacă o să menţinem o activitate de producţie în Fremont va depinde de modul în care suntem trataţi" a scris Musk într-o lungă diatribă, aşa cum obişnuieşte să scrie pe Twitter miliardarul, ameninţări care uneori rămân la acest stadiu.

În postarea sa, Musk a scos în evidenţă experienţa Tesla din China, unde fabrica sa şi-a reluat activitatea după ce s-a reuşit punerea sub control a epidemiei COVID-19.

"Tesla ştie mult mai bine ce trebuie să facă (pentru a relua producţia) în siguranţă, datorită experienţei dobândite în fabrica noastră Tesla din China, decât un mărunt funcţionar public care nici măcar n-a fost ales", a scris dispreţuitor capriciosul miliardar care a devenit tată pentru a şaptea oară în această lună, după ce cântăreaţa canadiană Grimes i-a născut un fiu.

El a mai scris că va da în judecată "imediat" comitatul Alameda din apropiere de San Francisco unde se află fabrica, acuzând autorităţile că sunt "iraţionale şi că au pierdut legătura cu realitatea".

"Funcţionarul ignorant şi neales 'responsabil sanitar interimar' din comitatul Alameda este în opoziţie cu ordinele guvernatorului, preşedintelui, cu drepturilor noastre constituţionale şi contravine bunului simţ!" a susţinut Musk.

Pe 1 mai, Elon Musk a reuşit să stârnească valuri în rândul opiniei publice după ce a scris pe Twitter că valoarea acţiunilor este prea ridicată, ceea ce a dus la scăderea cu 10% a acţiunilor Tesla la bursă.

Cu toate acestea, compania Tesla a reuşit să înregistreze un profit modest, dar surprinzător, de 16 milioane de dolari în primul trimestru al acestui an, o creştere de 33% a livrărilor de maşini şi o cifră de afaceri de 5,99 miliarde de dolari, în creştere cu 32%.