Vreau sa spusn despre sentinte mai lungi pentru cei condamnati pentru infractiuni teroriste. Si poate sa usuram treaba pentru autoritatile care vor sa-i deporteze pe suspectii de terorism in tara lor de origine. Sa facem mai multe pentru a restrictiona libertatea si miscarile suspectilor de terorism atunci cand avem destule dovezi ca reprezinta o amenintare, dar nu destule pentru a-i aduce in fata justitiei”, a declarat May.

Insa, laburistii sustin ca ”nu acesta este mesajul pe care ar trebui sa-l trimitem” dupa ce doua atentate teroriste au zguduit intr-o perioada de doua saptamani Marea Britanie.

Un numar de 29 de persoane si-au puerdut viata in atentatele teroriste de la Manchester Arena si de pe London Bridge.

Ultimele zile ale campaniei electorale au fost dominate de discutii despre securitate si taierile bugetare care au afectat siguranta publica in urma mandatului Theresei May la conducerea ministerului de Interne.

Reprezentantii opozitiei i-au criticat extrem de dur pe conservatori pentru taierile bugetare care au vizat fortele politienesti din Marea Britanie.

Anterior, May a precizat ca ar putea sa ia in considerare o extindere a perioadei in care suspectii pot fi retinuti fara nicio acuzatie pana la 28 de zile, dupa ce aceasta perioada a fost redusa in urma cu sase ani la 14 zile.

Spunem ca ar putea sa existe circumstante pentru a face asta. Voi asculta ce cred politistii si serviciile de securitate ca este necesar sa facem”, a declarat premieurl britanic intr-un interviu pentru The Sun.

Liderul liberalilor-democrati a acuzat-o pe premier ca a lansat o cursa a inarmarii nucleare in legislatia antiterorism din Marea Britanie.