Analistii estimau un rezultat negativ de 1,76 miliarde de euro, potrivit cotidianului Wall Street Journal. In trimestrul al treilea al anului trecut, banca a raportat profit de 258 milioane de euro.

Credit Agricole a anuntat, in octombrie, ca a ajuns la un acord cu Alpha Bank privind vanzarea Emporiki Bank pentru 1 euro si a incheiat astfel un capitol dezastruos in istoria de un secol a bancii. Institutia de credit franceza a acceptat sa recapitalizeze Emporiki cu inca 550 milioane de euro inainte de vanzare si sa mentina o linie de credit pentru 1,4 miliarde de euro.

Banca a anuntat vineri ca a contabilizat o pierdere de 1,96 miliarde de euro in legatura cu vanzarea Emporiki, impreuna cu un impact negativ de 572 milioane de euro la divizia de a credite de consum.

Activitatea Credit Agricole pe piata din Grecia este un esec de proportii, scrie Wall Street Journal. Banca franceza a avut ambitii mari in Europa de Sud si a cumparat Emporiki in 2006, cu speranta ca va obtine acces intr-o regiune cu potential de crestere.

Achizitia a expus insa Credit Agricole mai mult decat alte mari banci europene la criza financiara din Grecia.

Grupul francez Credit Agricole a decis in iunie sa transfere toate subsidiarele Emporiki Bank din Balcani, inclusiv cea din Romania, catre Credit Agricole. Banca Nationala a Romaniei si-a dat acordul pentru cumpararea pachetului de actiuni ale subsidiarei Emporiki Bank din Romania de catre Credit Agricole, iar numele institutiei de credit a fost schimbat in august in Credit Agricole Bank Romania.