Randamentul obtinut miercuri de Grecia pentru obligatiunile cu scadenta de trei luni este similar cu cel al licitatiei precedente, din 11 martie, transmite Bloomberg.

In timp ce guvernul Greciei se lupta cu dobanzi de peste 20% in cazul obligatiunilor pe termen de trei ani si cu reputatia de a fi singurul stat din zona euro care provoaca pierderi investitorilor in acest an, cererea pentru titlurile Spaniei este sustinuta de achizitiile de active efectuate de Banca Centrala Europeana si redresarea economiei, dupa programele de reforma ale guvernului.

"Dinamica fiscala a Greciei este mult mai proasta si justifica diferentele dintre costurile de imprumut. Investitorii trateaza Grecia si Spania complet diferit", a declarat Nick Stamenkovic, analist la RIA Capital Markets in Edinburgh.

Randamentul obligatiunilor Greciei cu scadenta la trei ani a urcat marti cu 0,13 puncte procentuale, la 20,56%, atingand in timpul tranzactiilor 20,64%, cel mai ridicat nivel din ultima luna.

In cazul obligatiunilor pe termen de 10 ani, randamentul a crescut cu 0,17 puncte, la 10,98%.

Incapabili sa acceseze fonduri din programul de salvare si fara acces la pietele internationale de capital, liderii eleni vor incerca sa obtina un acord la summitul UE de joi, pentru deblocarea unei plati din programul de 240 de miliarde de euro, au declarat marti surse europene.

Grecia trebuie sa ramburseze vineri datorii si dobanzi de peste 2 miliarde de euro.

Germania a vandut in schimb obligatiuni pe termen de 10 ani in valoare de 3,3 miliarde de euro cu un randament mediu de numai 0,25%, un minim record.