Eliberarea celei de-a sasea transe de imprumut s-ar putea face la sfarsitul lunii septembrie, sustine un purtator de cuvant al Fondului Monetar, citat de Bloomberg.

Statul elen risca sa nu-si poata atinge in acest an tintele fiscale, motiv pentru care autoritatile de la Atena spera sa gaseasca o solutie de salvare a tarii impreuna cu reprezentantii UE, FMI si Bancii Centrale Europene (BCE), a precizat o sursa din interior pentru Reuters.

Totodata, reprezentantii FMI vor cere explicatii in legatura cu intarzierile in aplicarea programului nepopular de privatizari si rezultatele slabe in lupta fiscala, noteaza presa elena.

"Neindeplinirea obiectivelor va genera negocieri foarte dificile"
, a adaugat un oficial al Fondului, citat de Reuters. "Nu va fi o saptamana usoara", a punctat el.

Obiective grele pentru Grecia

Uniunea Europeana si FMI a impus statului elen sa-si reduca deficitul bugetar de la 10,5% inregistrat in 2010  la 7,6% din PIB in acest an.
 

Guvernul va fi "foarte aproape" de indeplinirea obiectivelor in cazul in care se aplica pe deplin masurile de austeritate deja convenite, a sustinut ministrul de finante Evangelos Venizelos, vinerea.

De asemenea, el a declarat ca economia greaca se poate reduce cu pana la 5,3 procente in acest an, fata de previziunea anterioara de 3,9%.

Citeste si:

Jean-Claudet Trichet: Inflatia ramane o prioritate

Laureati ai premiului Nobel: "Euro va supravietui". Germania trebuie sa paraseasca zona euro, nu Grecia