Despre Ribolovlev, care are o avere estimata la 10 miliarde de euro, se spune ca ar detine aproximativ 10% din actiunile Bank of Cyprus, cea mai mare banca din Cipru, participatie care va scadea insa in urma programului de restructurare a sectorului bancar cipriot, impus de zona euro.

Insula Skorpios, cunoscuta ca insula privata a miliardarului Aristotel Onassis, decedat in 1975, a fost evaluata de publicatii de profil financiar la circa 200 de milioane de dolari.

Omul de afaceri rus, cu investitii importante in sectorul imobiliar, a finalizat achizitia dupa mai multe luni necesare pentru intocmirea actelor, potrivit publicatiei elene Kathimerini, preluata de Mediafax.

Pe Insula Skorpios sunt inmormantati Aristotel Onassis, precum si mama si unchiul Athinei.

Insula, cumparata de Onassis in 1962, a intrat in atentia internationala dupa ce a gazduit nunta acestuia cu fosta prima doamna a SUA Jacqueline Kennedy in octombrie 1968. In urma atentiei mediatice intense, detinerea unei insule private a devenit rapid unul dintre cele mai semnificative simboluri ale bogatiei si statutului social.

Dupa moartea lui Aristotel, insula a fost mostenita de fiica acestuia, Christina, si ulterior catre fiica acesteia, Athina Roussel - Onassis. Aristotel, fiul acestuia Alexander si fiica Christina sunt inmormantati pe insula.

Potrivit portalului Greek Reporter, exista putine informatii, dar se considera ca Athina Onassis petrecea foarte putin timp pe Skorpios. Printre celebritatile care s-au aratat in trecut interesate de cumpararea insulei se numara Madonna si Bill Gates.