Conform unor informatii din presa din Grecia, contractele pentru insula cumparata de Aristotel in urma cu peste 50 de ani se afla in lucru la doua firme de avocatura din Elvetia si Atena, iar partile sunt pregatite sa semneze, scrie portalul Greek Reporter.

Skorpios este cunoscuta ca insula privata a miliardarului Aristotel Onassis, decedat in 1975. Onassis a cumparat-o in 1962 pentru 3 milioane de drahme grecesti. Insula a intrat in atentia internationala dupa ce a gazduit nunta acestuia cu fosta Prima Doamna a SUA, Jacqueline Kennedy, in octombrie 1968. In urma atentiei mediatice intense, detinerea unei insule private a devenit rapid unul dintre cele mai semnificative simboluri ale bogatiei si statutului social.

La moartea lui Aristotel, insula a trecut in mostenirea fiicei acestuia, Christina, iar ulterior catre fiica acesteia, Athina Roussel - Onassis. Aristotel, fiul acestuia, Alexander, si fiica Christina, toti sunt inmormantati pe insula. Potrivit Greek Reporter, exista putine informatii, dar se considera ca Athina Onassis petrecea foarte putin timp pe Skorpios.

Insula impadurita cu peste 200 specii de copaci. Interesati de achizitie au fost si Madonna, Bill Gates si emirul Qatarului

Insula este impadurita cu peste 200 specii de copaci, adusi de Onassis pe insula odata pustie. De asemenea, insula are si mai multe plaje, cea mai cunoscuta fiind East Beach, pentru care Onassis a adus special nisip de pe insula Salamis.
Printre celebritatile care s-au aratat in trecut interesate de cumpararea insulei se numara Madonna si Bill Gates. Valoarea tranzactiei nu este cunoscuta, dar publicatiile financiare estimeaza insula privata la peste 200 de milioane de dolari.

In martie, presa internationala a scris ca emirul Qatarului, seicul Hamad bin Khalifa Al Thani, a cumparat sase insule grecesti din Marea Ionica de la proprietari privati, unde vrea sa construiasca palate pentru cei 24 de copii si cele trei sotii. Insulele au costat 8,5 milioane de euro, iar tranzactia a fost perfectata dupa 18 luni din cauza birocratiei din Grecia. Emirul a incercat anterior sa achizitioneze Insula Skorpios. Tranzactia a picat deoarece Athina Onassis a refuzat sa lase din pret.