Aceasta tranzactie de 29 de miliarde de dolari a fost aprobata deja de actionarii LSE si in zilele urmatoare va fi spusa aprobarii autoritatilor europene de reglementare a concurentei si a altor organisme de reglementare.

"Aceasta fuziune va crea un grup competitiv la nivel global, ceea ce va fi benefic pentru consumatorii si actionarii nostri precum si pentru intreaga economie", a declarat directorul general de la Deutsche Boerse, Carsten Kengeter.

In luna martie a acestui an, Deutsche Boerse si LSE au anuntat ca au pus la punct termenii unui acord de fuziune care urma sa dea nastere unui gigant bursier european. Ulterior, operatorul bursier german a fost obligat sa reduca, de la 75% la 60% gradul minim de acceptare de catre actionari a proiectului sau de fuziune cu LSE si de asemenea sa prelungeasca, pana la data de 12 august, termenul limita pana la care actionarii sau puteau sa-si exprime acordul pentru aceasta tranzactie.

In urma fuziunii dintre London Stock Exchange si Deutsche Boerse la nivel global vor exista patru mari companii de trading care vor devansa cu mult rivalii in termeni de valoare de piata si amploare globala: ICE si CME in SUA, LSE-DB in Europa si Hong Kong Exchanges and Clearing in Asia.