Analistii se asteptau la o scadere cu 5.000 de persoane si la mentinerea ratei somajului.  

Luna trecuta, rata somajului, care masoara proportia persoanelor fara loc de munca in raport cu populatia apta de munca, a scazut la 6,3%, de la 6,4% in octombrie. ste cel mai redus nivel de dupa reunificarea Germaniei, in 1990.  

"Perspectivele pietei fortei de munca din Germania raman robuste. Economia este solida, vor fi create probabil noi locuri de munca, iar numarul de angajati va creste, chiar daca se va mentine actualul nivel al ratei somajului", a declarat Andreas Rees, economist la UniCredit SpA in Frankfurt.  

Numarul persoanelor aflate in cautarea unui loc de munca a scazut cu aproximativ 6.000 in vestul Germaniei si cu aproximativ 8.000 in estul Germaniei, a anuntat Oficiul Federal pentru Munca.  

Conform Eurostat, rata somajului in zona euro a scazut in octombrie la 10,7%, de la 10,8% in septembrie.  

Analistii sustin ca pozitia fiscala solida a Germaniei, situatia foarte buna a pietei de munca, inflatia scazuta, declinul semnificativ al pretului la titei, deprecierea euro si noile masuri de politica monetara adoptate de BCE ofera motive suplimentare de optimism privind perspectivele celei mai mari economii europene in acest an.