Un purtator de cuvant al Ladbrokes a declarat pentru cotidianul britanic The Guardian ca decizia a fost luata ca urmare a cresterii constante a numarului de pariori care voiau sa profite de iesirea statului elen din uniunea monetara.

Ladbrokes oferea ieri o cota de 4-6, insemnand ca un pariu de 6 euro pe iesirea Greciei din zona euro ar fi adus un castig de 4 euro. In aceasta dimineata, Ladbrokes a modificat oferta la 1-3.

"Intrucat nu suntem siguri in privinta a ce se intampla in Grecia, este mai sigur pentru noi sa suspendam pariurile decat sa tot reducem cota", a spus purtatorul de cuvant.

Se pare ca Ladbrokes ar fi platit pariorilor in cazul unui comunicat al guvernului elen privind retragerea din zona euro, fara sa astepte efectiv reintroducerea drahmei.

Grecia, confruntata cu un nivel al indatorarii foarte ridicat, se afla in cea mai grava recesiune de dupa cel de-Al Doilea Razboi Mondial, in pofida a doua pachete de ajutor financiar international incepand din 2010, necesare evitarii falimentului statului.

Dupa alegerile parlamentare de duminica, partidele politice din Grecia se afla in impas in privinta formarii unui guvern, dupa ce formatiunile politice antiausteritate au castigat majoritatea mandatelor. In cazul formarii unui guvern care nu sustine acordul cu FMI si UE, finantarea Greciei ar putea fi intrerupta, situatie in care tara ar intra in faliment si ar trebui sa iasa din zona euro.