"Tranzacţia nu poate avea loc. Ni se interzice finalizarea acordului", le-a spus jurnaliştilor Guiony.

Achiziţia trebuia finalizată până în 24 noiembrie, dar LVMH a explicat că Ministerul de Externe al Franţei i-a cerut să amâne finalizarea până la începutul lunii ianuarie 2021, pentru a sprijini negocierile comerciale cu SUA.

Guiony, care a afirmat că reprezentanţii LVMH s-au întâlnit cu ministrul de Externe al Franţei, Jean-Yves Le Drian, pentru a discuta problema, a adăugat că grupul trebuie să se conformeze solicitărilor Guvernului, dar nu vrea să extindă termenul limită dincolo de 24 noiembrie, şi, ca rezultat, va renunţa la afacere.

LVMH deţine, printre altele, brandurile Louis Vuitton şi Bulgari. Tranzacţia ar fi permis majorarea prezenţa companiei pe piaţa din SUA şi extinderea celei mai mici afaceri a LVMH, divizia de bijuterii şi ceasuri, din care fac parte brandurile Bulgari şi Tag Heuer.

Tiffany, înfiinţată la New York în 1837, cu peste 300 de magazine pe plan global şi cunoscută în urma filmului în care a jucat celebra actriţă Audrey Hepburn, era una dintre cele mai căutate firme pentru preluări.