Perspectiva notei este negativa, ceea ce implica faptul ca S&P ar putea anunta o noua scadere a acesteia in cazul in care nu se inregistreaza niciun progres in negocierile ce au loc intre guvernul grec si creditorii sai, UE, BCE si FMI.

Europenii au inteles ca "trebuie o solutie viabila" pentru Grecia, ramasa fara fonduri, a afirmat premierul elen, Alexis Tsipras, dupa o intalnire cu cancelarul german, Angela Merkel, si presedintele francez, François Hollande. In timpul intalnirii s-a decis "intensificarea" eforturilor in vederea unui acord, transmite Agerpres.

"Liderii europeni realizeaza ca trebuie sa ofere o solutie viabila si posibilitatea pentru Grecia de a reveni la crestere (...) cu o datorie sustenabila", a declarat Alexis Tsipras, dupa reuniunea pe care a calificat-o ca fiind "foarte amicala". 

La randul sau, purtatorul de cuvant al guvernului german s-a referit la un "schimb de pareri intr-o atmosfera constructiva asupra situatiei discutiilor dintre guvernul grec si cele trei institutii" creditoare ale Atenei, UE, FMI si BCE.  Liderii "au convenit ca discutiile dintre guvernul grec si institutiile respective sa continue cu mai multa intensitate", a adaugat el.

 Alexis Tsipras urmeaza sa se intalneasca joi cu presedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, cu care a avut o prima discutie miercuri dupa-amiaza.