"Vom reveni pe piata pana in vara, in prima jumatate a acestui an. Nu este nicio graba", a spus Stournaras la postul de radio Vima FM, relateaza Kathimerini.

Surse apropiate situatiei au declarat ca Grecia vrea sa obtina peste 2 miliarde de euro in prima sa emisiune de obligatiuni de dupa anul 2010.

"Nu avem nevoie de acesti bani pentru a acoperi un deficit de finantare. Testam apa si incercam sa reducem randamentele. Nu avem nevoie de bani si nu avem nevoie sa ne grabim", a explicat ministrul.

Stournaras a negat ca guvernul analizeaza efectuarea unei emisiuni de obligatiuni in aceasta saptamana sau in cea viitoare, pentru a depasi impactul demisiei secretarului general al Guvernului, Panayiotis Baltakos, din cauza legaturilor avute cu partidul extremist Zorii Aurii.

"Nu ne vom asuma riscul revenirii pe piata din motive politice", a spus Stournaras.

Ministerul elen de Finante a emis un comunicat in care a respins informatiile potrivit carora revenirea Greciei pe piata financiara internationala va avea loc fie inainte de o vizita a cancelarului german Angela Merkel, programata vineri, fie saptamana viitoare.