Compania a prezentat în această lună propunerea pentru Middlefield Park, un campus modernizat cu o suprafaţă de 161.874 de metr pătraţi din oraşul Mountain View, California, unde se află în prezent sediul central al Google. Planul include o reţea de parcuri, spaţii comerciale, birouri, o piscină publică şi terenuri de sport.

Google intenţionează să creeze până la 1.850 de locuinţe, iar 20% dintre acestea vor fi la preţuri accesibile. Anunţul referitor la locuinţe urmează unui angajament de 1 miliard de dolari pe care Google l-a făcut anul trecut cu privire la locuinţele din zona golfului San Francisco, care a inclus modificarea destinaţiei unor terenuri pentru a construi 15.000 de case noi pentru niveluri de venit variate, inclusiv case destinate familiilor cu venituri mici şi medii, scrie News.ro.

Noile planuri ale Google referitoare la campus vin într-un moment în care viitorul clădirilor de birouri este incert. Niciuna dintre companiile majore de tehnologie nu a chemat angajaţii înapoi la muncă în SUA, pe fondul epidemiei de coronavirus în curs de desfăşurare, iar Google nu cere angajaţilor să se întoarcă la muncă până în iulie 2021.

Dar Google nu este singura care îşi reafirmă angajamentul faţă de spaţiile de birourile. Luna trecută, Amazon a anunţat că intenţionează să-şi extindă spaţiile de birouri cu şase ”hub-uri tehnologice” din SUA, urmând să investească 1,4 miliarde de dolari pentru construirea birourilor şi să creeze 3.500 de locuri de muncă.

Şi Facebook a semnat în luna august un acord pentru un spaţiu uriaş de birouri în clădirea Farley din New York. Spaţiul de birouri se întinde pe 730.000 de metri pătraţi şi Facebook a spus la momentul respectiv că va fi utilizat pentru extinderea operaţiunilor de inginerie ale companiei în New York.