Politia criminalistica germana (BKA) dispune de "un indiciu ce trebuie tratat cu seriozitate" privind un posibil proiect de atentat in Germania, continua saptamanalul, fara a-si cita sursele. Contactata de AFP, politia criminalistica nu a putut reactiona imediat.

Vineri, in cadrul unei reuniuni confidentiale, presedintele BKA, Jörg Ziercke, a informat ministrii regionali de Interne cu privire la un posibil atentat terorist in Germania, adauga Der Spiegel.

Mai multi suspecti islamisti ar pregati un atentat cu bomba, iar tinta ar fi persoanele reunite pentru a urmari diversele transimisiuni publice pe ecrane gigantice, prevazute in toata Germania, cu ocazia finalei competitiei de fotbal europene, potrivit aceleiasi surse.

Masurile de securitate trebuie, prin urmare, consolidate in special la Berlin, unde finala care se joaca intre Bayern Munchen si Borussia Dortmund va fi transmisa in fata Portii Brandeburg. Intr-o tara in care fotbalul este sportul rege, organizatorii asteapta aproximativ 200.000 de persoane.

Germania este in mod frecvent citata ca posibila tinta pentru un atentat comis de extremisti islamisti in specal din cauza angjamentului sau militar in Afganistan.