Producţia industrială în cea mai mare economie europeană a urcat cu 1,2% în iulie, după un avans de 9,3% luna precedentă, arată datele publicate luni de Oficiul federal de statistică (Destatis), în timp ce analiştii se aşteptau la o expansiune de 4,5%.

Ministerul Economiei a informat că producţia a revenit la aproape 90% din nivelul înregistrat în trimestrul patru din 2019, înainte de izbucnirea pandemiei. Comenzile industriale au urcat cu 2,8% în iulie, după un avans de 28,8% în iunie şi 10,4% în mai.

Guvernul de la Berlin se aşteaptă acum la o contractare cu 5,8% a economiei germane anul acesta, faţă de un declin de 6,3% previzionat în aprilie.

"Cifrele sunt mai slabe decât ne-am aşteptat, în urma declinului din sectorul construcţiilor, şi cu siguranţă datele privind comenzile industriale sunt sub estimări. Per ansamblu, datele arată că redresarea sectorului industrial din Germania este încă departe de a fi completă", a apreciat Claus Vistesen, economist şef la la Pantheon Macroeconomics.