Dupa ce a scos la vanzare aceasta proprietate in luna decembrie, Gérard Depardiu intentioneaza acum sa o ofere Uniunii cineastilor din Feratia Rusa.

Gérard Depardieu pare decis sa paraseasca definitiv Franta. Dupa ce a obtinut pasaportul rusesc, celebrul actor si-a cumparat o proprietate in satul Néchin din Belgia, unde si-a infiintat si o companie de productie cinematografica. Intr-un interviu acordat unui post de televiziune belgian, Depardieu a spus: "Franta e trista si cred ca francezii s-au saturat de acest lucru".

El a decis sa isi scoata la vanzare in decembrie 2012 luxoasa resedinta pe care o detine la Paris. Acel imobil, situat in cartierul Saint Germain des Prés, are o suprafata de aproximativ 1.800 metri patrati si este evaluata la 50 de milioane de euro.

Gérard Depardieu a decis sa plece din Franta in semn de protest fata de cresterea impozitelor pentru cetatenii bogati. Gérard Depardieu, un star al cinematografiei franceze, a anuntat ca decizia Consiliului Constitutional (CC) francez de anulare a legii privind cota de impozitare de 75% impusa bogatilor "nu schimba cu nimic" hotararea sa de a se muta in Belgia si de a cere cetatenia rusa.

Mutarea lui Gérard Depardieu la Néchin, un sat belgian din apropiere de frontiera franceza unde locuiesc emigranti bogati, a provocat polemici vehemente in Franta. Recent, Gérard Depardieu si-a primit noul sau pasaport rusesc in timpul unei intalniri intens mediatizate cu presedintele Vladimir Putin.